Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Денят на Варна - пак неработен
Автор: Екип Varna24.bg 11:25 / 11.06.2008Коментари (0)1465
© Varna24.bg
И тази година, както и през 2007-а, денят на Варна - 15 август, ще бъде неработен с решение на Министерския съвет. Това обяви вчера пред журналисти кметът Кирил Йорданов, който изброи резултатите от разговорите си с премиера Станишев и министрите - на отбраната Цонев, на транспорта Мутафчиев и на вътрешните работи Миков.

Общината е постигнала договореност за безвъзмездното ползване на комплекс "Черно море", който е армейска собственост, каза Йорданов. Той посочи, че с министъра на отбраната Николай Цонев са обсъдили точно "въпроси на собствеността" по време на визитата му във Варна в края на миналата седмица.

Решението за спортните зали и стадион "Черно море" ще даде възможност на общината да вложи средства за ремонта и поддръжката на комплекса, каза Йорданов. Той добави, че с Цонев са обсъдили "интересни обекти, сред които недовършените закрити тенис кортове на "Почивка", до Горчивата чешма". Кметът обаче не каза дали за тези кортове има конкретни идеи. Стана ясно, че пред военния министър е било поставено искането на Варна да получи част от терена на бившето поделение на "Почивка", в чийто район общинското ръководство смята да изгради бъдещата голяма и модерна зоологическа градина.

Намерихме юридическо решение на на въпроса как да вложим средства в спортната база на Морското училище, похвали се Кирил Йорданов. Той обясни, че базата на ВВМУ "Никола Вапцаров" е държавна, докато средствата за нужното й реновиране ще бъдат общински. Ползването й ще се съчетава - до 14 ч. там ще тренират възпитаниците на Морското училище, а след този час тя ще бъде достъпна за гражданите на Варна. Базата разполага с басейн, спортни площадки, терен за футбол на малки вратички и тренажор по гребане, посочи зам.-кметът Свилен Крайчев, завършил ВВМУ "Вапцаров".

Ако започнем ремонта наесен, до другата пролет базата ще е готова за ползване от варненци, обеща Кирил Йорданов.

На 27 юли предстои подписването на меморандума между общината и Министерския съвет за изграждането на контейнерния терминал, посочи още той. До две седмици пък се чакало решението на кабинета "Станишев" за предоставянето на отстъпено право на строеж на територията на ВВМУ "Вапцаров" на тласкател. Канално-помпеното съоръжение се чака от 3 години, за да реши проблемите със замърсяването на Южния плаж с фекални води. Строителството трябва да започне наесен, обяви кметът.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: