Денят за безопасен интернет ще се проведе в 14 града на България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:04 / 07.02.2011
1025
На 8-и февруари за осми път ще бъде отбелязан денят за безопасен интернет, стана ясно на пресконференция днес във Варна. Инициативата е стартирала от Европейската комисия, като тя отдавна е надхвърлила границата на Европейския съюз.

В момента идеята е разпространена в над 68 държави на петте континента. България се е включила в отбелязването на деня за безопасен интернет през 2007 година. Самата програма за превенция насилието в интернет пък е създадена през 1999 година - доста преди да навлезе в България. За първи път тази година кампанията за безопасен интернет ще стартира в 14 града на страната, като тази година ще премине под мотото "Това не е просто игра, това е твоят живот". Във Варна в 28 училища, от началото на годината работят по теми свързани с рисковете, които интернет крие.

До момента в 12 варненски училища с над 4000 ученици от 5 до 12 клас са били дискутирани именно тези теми. По думи на Светлана Коева един от организаторите на проявите свързани с деня за безопасен интернет, децата не са защитени в интернет, както си мислят родителите. Тя подчерта, че най-голямата грешка на възрастните е да не обръщат внимание на това, в какви сайтове и социални мрежи ползва детето, тъй като там има и най-голям риск да стане жертва. "Проблемът е, че по-възрастното поколение нямат такава потребност от интернет и за тях мрежата е място, в което се търси информация и начин на комуникация, докато за децата интернет прелива в реалния живот и за тях това е живота", категорична бе Коева.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).