Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Депутати от ГЕРБ подкрепиха "Тих труд" – Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:55 / 29.11.2010Коментари (0)775
Депутати от ГЕРБ - Варна, изразиха подкрепата си към представителите на "Тих труд" ЕООД - Варна. Наскоро от дружеството се обърнаха към народните представители за съдействие, заради перспективата "Тих труд" ЕООД - Варна, да стане клон на "Тих труд" - Шумен от 1 януари 2011 г. Те споделиха за проблема си по време на приемната на народния представител Свилен Крайчев. В писмо до варненските депутати от ГЕРБ от "Тих труд" ЕООД - Варна, споделят и конкретния повод за безпокойството им. А той е докладната записка от Комисия по стратегия за развитие на стопанската дейност при СГБ до Управителния съвет на СГБ, където в т. 4 от Решенията е записано "ТИХ ТРУД" ЕООД - гр. Варна - поради намаляване обема на производството и броя на работещите в предприятието, считано от 01.01.2011 г.да премине като клон на "Тих труд" - Шумен." От "Тих труд" - Варна, обаче уточняват, че към 30.09.2010 г. варненското дружество приключва отчетния период с 26 хил. лв. печалба, а шуменското приключва отчетния период с 55 хил. лв. загуба.

Във връзка с притесненията на хората от "Тих труд" - Варна, народните представители от ГЕРБ Павел Димитров, Свилен Крайчев, Димитър Атанасов, Красимир Петров, Светослав Неделчев и Даниела Петрова изпратиха писмо до Управителния съвет на Съюза на глухите в България. В него те настояват СГБ да обоснове решението, което предстои да вземе. "От изпратеното ни писмо, разбираме, че едно неплатежоспособно и финансово затруднено дружество в Шумен ще стане шапка на платежоспособно и самоиздържащо се дружество като "Тих труд" - Варна. Това предполага затруднение по отношение на финансови и други ресурси и крие риск от обезличаване и дори закриване на "Тих труд" - Варна, което би довело до финансови ангажименти от страна на държавата и общината.
Изхождайки от същестуващите перспективно развиващи се условия - придобита и действаща социална практика в интерес на трудовата реализация на хората с увреден слух от региона и изградена съвременна производствена база в търговското дружество "Тих труд" ЕООД - гр. Варна, най-целесъобразно е да се запази икономическата самостоятелност на "Тих труд" ЕООД гр. Варна.

Надяваме се на вашата отзивчивост при решаване на гореизложения проблем и очакваме при вземането на решение при предстоящия избор на нов управител да осигурите спазване на демократичните принципи за гласност, прозрачност, яснота за перспективата на развитие и широко участие на членовете на организацията и ръководството на "Тих труд" ЕООД - Варна", гласи още текстът на писмото, изпратено от депутатите от ГЕРБ - Варна, до ръководството на Съюза на глухите в България.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: