Десет изявени дами бяха наградени с приза „Достойни варненки”

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:47 / 27.03.2009
1507
Десет изтъкнати дами бяха наградени с приза „Достойни варненки". Това стана на първия обществен форум, проведен в четвъртък вечерта в зала „Пленарна", иницииран от асоциация „Да съхраним жената" и община Варна и подкрепен от Варненската и великопреславска митрополия, Варненската търговско-индустриална камара, Камарата на строителите, Регионалната занаятчийска камара, Сюзът на учените - Варна, „Интерсервиз Узунови" АД, „Морска технологична компания „Делфин" АД, „Планекс Холдинг" и списание „Фаворит". Целта на форума е да бъдат удостоени част от жените на града, които с всекидневната си родолюбива дейност и отдаденост на обществото, спомагат за духовното му издигане, възпитание и образование. Идеята е форумът да се превърне в традиционен. Наградени бяха четири поколения варненки, като най-младата призьорка е 16-годишна ученичка.

Наградите от асоциация „Да съхраним жената" са „Лента на признателност", грамота и сребърен знак - бижу с перла. Кметът Кирил Йорданов връчи специалната награда на община Варна, а списание „Фаворит" - икона на Св. Богородица.

Наградите получиха проф. д-р Красимира Кисьова, Маруся Тодорова, Пенка Балева, Мария Чиприянова, Бойка Радева, Боряна Митова, Кина Хаджиева, Кристина Петрова, проф. д-р Лидия Коева и доц. д-р Надя Костова.

Публикуваме и част от богатите автобиографии на първите удостоени с приза „Достойни варненки":

1. Проф. д-р Красимира Кисьова е специалист със завидни позиции в българското здравеопазване и професионалист в областта на пулмологията и алергиите. (Наградата и връчи Валентин Вълев, председател на Камарата на строителите - Варна).

2. Маруся Тодорова е бивш министър на леката промишленост, като до този пост тя тръгва от тъкачка в „Първи май". (Наградата й връчи Венци Атанасов, председател на Регианалната занаятчийска камара).

3. Пенка Балева е достойна за книгата на Гинес с осъществените 32 бънджи скока. (Наградата й връчи Богдан Караденчев, кмет на район „Аспарухово").

4. Мария Чиприянова е създателката на школата по художествена гимнастика във Варна и инициатор на републикански и международни състезания. (Наградата й връчи Калояна Димитрова, собственик на МТГ „Делфин").

5. Бойка Радева е един от първите приемни родители у нас, през 2004 г. Започва да се грижи за изоставената Франческа, последват Антоанета и Пламен. (Наградата й връчи Варненският и великопреславски митрополит д-р Кирил).

6. Д-р Боряна Митова е дарител - отделила е над 110 000 лв. за социалните домове във Варна. (Наградата на майка й връчи Пламен Андреев - управител на „Планекс Холдинг").

7. Кина Хаджиева е непримирим трибун на Движението на българските жени за ролята на здравото българско семейство и изконните родни традиции. (Наградата й връчи Иван Табаков, секретар на Варненската търговско-индустриална камара).

8. Кристина Петрова - ученичка във ВТГ „Г. С. Раковски", председател на училищния общински съвет, носителка на варненски, регионални, национални и международни награди по екология, финанси и др. (Наградата й връчи Красимир Узунов, управител на „Интерсервиз Узунови").

9. Проф. д-р Лидия Колева е завеждала клиниката по ендокринология в Университетска болница, създател на школата по профилактика и лечение на диабетното стъпало. (Наградата й връчи Борислав Гуцанов, председател на Общинския съвет във Варна).

10. Доц. д-р Надя Костова е декан на финансово-счетоводния факултет, председател на обществото на предприемчивите жени във Варна, носителка на приза „Жена предприемач на годината". (Наградата й връчи кметът Кирил Йорданов.)


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).