Десет на десет метра е петното край Аспаруховия плаж

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:06 / 26.08.2008
834
Десет на десет метра е нефтеният разлив край Варна - кв. „Аспарухово" - до голф игрището и до кулата на спасителите. Това съобщи инж. Нели Ганева, директор на „Гражданска защита" - Варна. Замърсяването тепърва излиза от морето на брега.

Сигналът за разлива е получен в „Гражданска защита" от областния управител. Той пък е информиран от свой познат, забелязал замърсената вода. Областният управител е наредил да бъдат сигнализирани община Варна и районното кметство, а екип на „Гражданска защита" да провери на място какво се случва. Областният управител е казал също да се следят действията на община Варна. „Защото средствата на „Гражданска защита" се включват при бедствия, когато средствата и силите на концесионера и общината, не достигат, защото общината трябва да има план за всякакъв вид бедствия, включително и за нефтен разлив, когато излезе на брега. Всички общини в Бургаска област имат такива аварийни планове. Община Варна все още няма такъв. Тези планове се гласуват от Общинския съвет и се осигуряват средства", обясни инж. Ганева. Тя допълни, че от „Гражданска защита" са поискали община Варна да състави авариен план, но са получили отговор от Купен Пашов, началник на общинската дирекция "Гражданска защита", че засега не предвиждат да правят такъв. „На това ниво, без да е обявено бедствия, силите и средствата на „Гражданска защита" не се включват, защото нашите хора са спасители първа категория, а това е нискоквалифициран труд, който пък и не сме длъжни да го полагаме. В случай, че общината не може да се справи, тогава се включваме ние", каза още Ганева. Засега не се знае кой е изхвърлил мръсният продукт.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
28.08.2008 Няма нефтени отпадъци в замърсената област на Аспаруховия плаж
27.08.2008 Петното на Аспарухово е било от стар нефтен продукт и миещ препарат
26.08.2008 Купен Пашов: Изчистено е замърсяването, излязло на варненския бряг
26.08.2008 Отново замърсяване на варненски плаж
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).