Дете изчезна от дом “Надежда”

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:11 / 06.01.2009
891
Повече от 10 дни от отдела за Закрила на детето във Варна и полицаи се опитват да намерят 11-годишната Звезда, която мистериозно изчезнала от дом "Надежда" ден преди Коледа. Тя не изтраяла в дома и месец след като била настанена там. "Детето е настанявано и в "Гаврош". Има братя и сестри в институции. Майката постоянно сменяла адресите, на които пребивавали, затова вероятно за детето се оказало по-лесно да се ориентира и да намери подслон", каза шефът на отдела за закрила на детето към Социалната дирекция във Варна Ана Конукова. Бащата на многолюдната фамилия е в затвора, а майката отскачала при роднини в Каменар, Аспарухово, "Владиславово" или по други селища. Сигнали, че Звезда е избягара от дома, своевременно били подадени както в полицията, така и в Детска педагогическа стая. До този момент обаче от момичето няма ни вест, ни кост. Вчера е била издирена майката, която обаче също не знаела къде може да е отседнала дъщеря й.

"Веднага сме подали сигнали в писмен и устен вид и до Отдела за закрила на детето, и до полицията", каза директорът на дом "Надежда" Върбинка Дончева. Според нея, момичето правело впечатление на кротко дете. Опитали се да го приобщят като го включили в извъкласни форми по рисуване и конструиране. "Правим всичко възможно да повлияем положително, но за да се промени, детето трябва да поживее малко при нас", допълни Дончева. В момента в дома са настанени 28 момчета на възраст от 7 до 19 г.

По новогодишните празници от "Закрила на детето" търсят възможност да настанят в кризисни центрове още три момичета. За 13-годишна варненка, която си изкарвала пари за дрога с проституция в циганската махала, ще се търси вариант за подслон извън Варна. Същата алтернатива засяга и 17-годишно девойче, което залитало към най-древната професия. В новооткрития кризисен център в града ще отседне 13-годишно момиче, което имало пререкания с майка си.

Две новородени на 4 януари бебета ще бъдат настанени в Дома във "Виница". Едното е за временно отглеждане, а другото с декларация за осиновяване.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).