Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дете с множество рани за седмица в детска градина
Автор: Екип Varna24.bg 11:24 / 27.09.2013Коментари (3)1054
© Varna24.bg
Снимка Архив
3-годишната Рая Митева започва да посещава седмичната детска градина "Горски кът" в курорта Златни пясъци преди няколко седмици. Преди това е била в частно детско заведение в града, от което родителите й са много доволни. При преместването обаче в държавното детско заведение започват да забелязват, че момиченцето се връща с поне 3 рани в рамките на 11 дни.

Първият сигнал за тях е ухапване по ръчичката, вторият - разкървавена устна, а третият - синина на челцето. Освен това таткото Иван Митев забелязва, че малката е особено гладна, жадна и непреоблечена. Според него сред персонала има кадри, които не обръщат достатъчно внимание на хлапетата и дори са груби с тях. Той лично иска да си премести детето в друга група, защото се страхува да не би някоя от госпожите да му навреди. Още повече че при последното сбиване деца са му казали как лелка посягала, а съпругата му и приятелката й отчели крясъци от страна на възпитателка, докато прибирали Рая и друго дете. За нередности с децата от същата група споделили пред семейството и други родители, но засега не искали да повдигат въпроса. Дори са чули как една баба иска да премести детето си.

Според някои причината може да е в недобросъвестен служител, а според други - в ранната възраст, недостатъчното семейно възпитание и агресията, произлизаща от примера на родителите. Съпругата на Иван твърди, че проблеми има най-много при госпожа Димитрова, която отговаря за групата на детето й.

"Във въпросния ден Рая и друго дете се сдърпаха, тя се разплака, започнах да ги успокоявам, нямаше кръв и рани по децата. Тогава майката дойде, видя, че детето й плаче, обясних й, тя беше превъзбудена, не ме изслуша. Не съм оставяла децата сами...", гласи част от писменото обяснение на възпитателката до ръководството.

От ръководството на градината отхвърлят обвиненията.

Иван Митев, баща: Много страшни неща стават за секунди

От 2 септември детето ми е в тази детска градина. Преди това бяхме много доволни от друга частна градина, но я приеха в държавна и решихме да се преместим. Започна да се връща с рани. Казват, че с някое дете се били посдърпали. Има двама свидетели, че детето ми е било с кръв на устата. Но тогава питам аз къде са госпожите, които трябва да ги гледат?! Подал съм жалба в общината. Искам да се вземат мерки срещу агресията в детските заведения. Не може да се случва това с децата ни. В училище разбирам, че се сбиват, но още от градината ли да се нараняват?!

Да, те са деца, всичко става за секунди, но и убийствата стават за секунди, трябва ли да ги приемем за нещо нормално?! Нали за това има възпитатели, които получават заплата. Ако не им харесва, има и други професии.

Мария Узунова, директор: Нормално е това между децата.

Нормално е, дете ухапало дете, посегнало, така децата изживяват себе си, това са нормални неща, стават много бързо, възрастният дори не може да отреагира навреме.
Всичко е станало за секунди, докато едното детенце е посегнало с картонена кутия за карти към Рая, учителката се е обърнала и ги е разтървала, но случката е станала зад гърба й. След това момиченцето се е разплакало и си е избърсало личицето с ръкавче и оттам се е получило протриване и разраняване на устичката.

Служителите ми са дългогодишни и опитни. Те никога не биха посегнали на дете и винаги биха отреагирали за опазване здравето и сигурността на децата.

Славена Вълчева, педагогически съветник: От семейството зависи

В тази възраст децата живеят между два свята - света на фантазията и този на реалността. Постепенно фантазните преживявания отпадат, а остава реалността. Децата освен това попиват примера от домашната среда. Те говорят и правят неща, които са виждали от родителите си. За това в тази възраст могат дори да псуват, което шокира възрастните. Децата имат много енергия, която ако не се насочи правилно, може да се прояви като агресивна проява. За това е хубаво родителите веднага да дават на едно ядосано дете молив или химикал, да го насочат към листа, преди да избият нещата в друга посока. Преди градината е добре родителите да говорят на децата колко хубаво преживяване ги чака с техните приятели, за да не страдат и плачат при раздялата с родителите си.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.09.2013 г.
0
 
 
В училище също един циганин ме плаши от днес нещо !!!
Aнонимен
на 27.09.2013 г.
0
 
 
как от предишната нямат оплаквания а от тази имат. значи нещо куца в градината, не в родителите. като знам какви учители има какво да ти говоря.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (458) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1721) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: