Детска градина в "Аспарухово" с реализиран проект за здравословно хранене

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:42 / 28.03.2011
2514
"Дни за здраве и сила" е новият успешно реализиран проект на ЦДГ № 17"Валентина Терешкова" в район Аспарухово. Идеята се осъществява по Европейска схема "Училищен плод", адаптирана за деца от предучилищна възраст. Основните цели на проекта са насочени към стимулиране на детския интерес за здравословен подход към храната чрез участие в разнообразни учебни и творчески дейности, а така също и мотивиране на родителите за подкрепата им в семейството.

През целия месец март малчуганите бяха въвлечени неусетно в "тайните на човешкото тяло", научиха кои са изворите на здраве и енергия. В заниманията по групи обогатиха знанията си за различните видове плодове и зеленчуци, срещнаха се "на живо" с училищния лекар д-р Станчева.

В цикъла "Игри и забавления в кухнята" се проведоха забавни научни опити и придобиване на кулинарни сръчности и умения. С удоволствие малките готвачи приготвиха фруктово мляко, плодова салата и коктейли, които не се задържаха задълго на импровизираните щандове. Децата провокираха и своите родители с лотария "Цветовете на нашата трапеза". Младите семейства научиха още как лесно да съставим здравословно меню на поредната среща-тренинг на клуб "Млад родител".

Най-голям интерес за всички предизвика обявения конкурс за месеца "Изяж плод за супер сила", чиято идея е да стимулира децата към честа консумация на плодове и зеленчуци. В надпреварата се включиха всички деца, дори и тези, които до момента са отказвали тяхната консумация. Награди за победители получават шестте детски групи, спазили регламента - консумирани над 200 броя плода и зеленчука в детската градина.

На 29.03.11 / вторник / от 10.30 ч. в ЦДГ № 17"Валентина Терешкова" ще се състои церемонията по награждаването. Отборите победители ще получат "Грамоти за спечелена енергия". За всички малчугани са осигурени много и атрактивни награди за здравословен начин на живот от Район Аспарухово, Община Варна, "Натурални храни" ООД и Училищно настоятелство.

Виж коментарите (1)

Още по темата (8):
29.09.2012 Томбола с награди от "Училищен плод"
14.08.2012 Фонд "Земеделие" открива приемa по "Училищен плод" с нов уебсайт на схемата
10.08.2012 Над 2 млн. лв. помощ за "Училищен плод"
21.04.2012 Почти 1 млн. лв. достигна финансовата помощ по "Училищен плод"
01.11.2011 Близо 123 000 деца ще получат плод в училище
12.04.2011 Близо 109 000 лв. изплащат до края на седмицата по схемата "Училищен плод"
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).