Детският комплекс очаква нова база

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:31 / 04.10.2010
1800
С химна на България, изпълнен от певци от хора "Добри Христов", с различни артистични изяви бе открита тържествено новата учебна година в единствения в града извънучилищен център, издържан от общината, Детският комплекс. Много гости изпълниха малкия двор на комплекса на ул."Пушкин" 7.

Нов съвременен център за извънкласна възпитателна и духовна дейност за варненските деца от догодина искаме да осигурим на малките таланти, каза зам.-кметът по образованието Коста Базитов. Има дух у варненските деца и всички ние трябва да го подхранваме, каза още той. На откриването присъства и генералният консул на Република Украйна във Варна Н.пр. Володимир Пасичник, който изрази желание за създаване на приятелства между българските и украинските деца и заздравяване на отношенията между двата братски народа. Подкрепа за комплекса обеща и председателят на ОбС Николай Апостолов, който също бе сред специалните гости на тържеството. Въпреки икономическата криза и трудностите, пред които страната и градът са изправени, Общинският съвет и занапред ще продължи да подкрепя всичко добро, което се прави тук за варненските деца, каза Апостолов. Тържествено слово произнесе и директорката на Общинския детски комплекс Монка Николова.

Тази година в комплекса ще се обучават над 2500 ученици. Децата ще участват в най-различни и любопитни дейности, подготовка за състезания, участие в национални и международни конкурси.

Източник: в. "Черно Море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).