Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дилър пожела да излезе от ареста във Варна, не го пуснаха
©
Задържане под стража – тази мярка за неотклонение ще продължи да изтърпява обвинен в разпространение в съучастие на 0.24 гр. фентанил и в държане с цел разпространение на 4.97 гр. фентанил и 1.92 метаамфетамин. Апелативният съд – Варна отказа да уважи жалбата на Иво В. срещу определение на Окръжния съд – Варна, с което искането му за по-лека мярка е било отхвърлено.

Макар че защитата не оспори обоснованото предположение за съпричастността на обвиняемия, бе отхвърлено наличието на останалите законови предпоставки: опасност от укриване или извършване на престъпление. Дори те да са съществували, след 4-месечен престой в ареста, са отпаднали. Балансът между нуждите на наказателното производство и ограничаването на личните права би могъл да се поддържа и с по-лека мярка от задържането под стража, заяви адвокатът.

И към настоящия момент не е оборено подозрението за съпричастността на обвиняемия, каза от своя страна прокурорът. Става дума за престъпна деятелност в съучастие, в продължителен период и със значителен интензитет. Многократните предходни осъждания на Иво В. обуславят напълно реална опасност от извършване на престъпление. Представителят на Апелативната прокуратура е на мнение, че по-лека мярка за процесуална принуда би попречила на нормалния ход на разследването.

Като провери основанията за продължаване на действието на най-тежката мярка за процесуална принуда на обвиняемото лице, Апелативен съд – Варна намери, че жалбата му е неоснователна. Срокът на задържането е съобразен с естеството на разследваната деятелност – разпространение на наркотични вещества на множество лица в продължителен период. В резултат са засегнати значими обществени отношения предвид увреждането на здравето на гражданите. Доказателствата сочат широкомащабна, продължителна, организирана и прикрита дейност, обхващаща конспиративни връзки и използване от обвиняемия на множество адреси и телефони. Високата обществена опасност на деянието и дееца не е повлияна от времетраенето на задържането му под стража. Съдът отчете и злоупотребата на Иво В. с психоактивни вещества.

Определението, с което въззивната инстанция отказа да измени мярката за неотклонение на обвинения в нарко притежание и разпространение, е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Бюджет 2025
Пожари 2024
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: