Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Длъжници пързалят "Напоителни системи" със 160 000 лв.
Автор: Екип Varna24.bg 08:50 / 09.11.2010Коментари (0)951
© Varna24.bg
Около 160 000 лв. достига сумата, която различните фирми и предприятия дължат на "Напоителни системи" във Варна. Това съобщи  шефът на дружеството Ивайло Комитов. Първенец в класацията по дългове е "Полимери" - Девня, която трябва да наплати 96 072 лв. Задължението на завода е от 2008 г., но все още не е покрито. "Провели сме разговори с тях и се надяваме да ни платят парите", каза Комитов. Останалите фирми дължат по-малки суми, но сбора от всички нередовни плащания достига до 160 000 лв. Въпреки това сумата е намалена, тъй като преди години длъжниците са били много повече. Един от начините е сключване на договор за разсрочено плащане. Такъв документ вече е подписало ръководството на ВиК - Добрич.

"Напоителни системи" ЕАД е акционерно дружество, извършващо доставка на вода за напояване, промишлено и питейно водоснабдяване. Стойността на водата през 2010 г. доставяна под действието на гравитацията е 0,22 лв. на куб. м без ДДС. Дружеството работи основно с този вид доставяне, с изключение на Помпена станция "Варна".

Шефът на "Напоителни системи" добави още, че за подготвката на съоръженията за зимния период са необходими около 600 000 лв. за ремонтни дейности. От спешно ремнтиране се нуждаят язовир "Тръстиково", както и бетоновата облицовка на водобойния кладенец на основния изпускателя промишлени нужди на яз. "Цонево". Освен това ще бъде извършено аварийно укрепване на моста на река Камчия при с. Сава, както и почистване на мостовете при с. Гроздьово и местността Пода. Комитов допълни, че средствата за ремонтите са осигурени от междуведомствената комисия за подпомагане и развитие към Министерски съвет. Ремонтните дейности на яз. "Трастиково" ще бъдат направени със средства на варненското дружество.

Напоителни системи" отговаря за поддръжката на 6 язовира във Варненска и 5 в Добричка област, както и за помпени станции, дренажни канали и др.

Източник: в. "Черно Море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Икономическа криза
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: