Днес празнува българският лекар. Вижте поздравителния адрес от ректора на МУ-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:45 / 19.10.2023
1147
Днес е Деня на българския лекар. Вижте поздравителния адрес от проф. д-р Светослав Георгиев, д.м., ректор на Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“ - Варна:

Уважаеми колеги,

На 19 октомври – денят, в който Българската православна църква почита паметта на Св. Иван Рилски Чудотворец – небесният покровител на България и на българските медици, приемете моите най-сърдечните поздрави за празника на българския лекар. Днес отбелязваме Вашия висок професионализъм, всеотдайност и отговорност като лекари пред здравето и живота на хората.  

За справяне с огромните предизвикателства, пред които ежедневно сте изправени се изисква проява на кураж и воля. Убеден съм, че всички Вие приемате работата си като призвание с единствената мисъл да бъдете полезни на онези, които имат нужда от Вас. Вярвам, че Вашите пациенти оценяват с благодарност грижите, всеотдайността и търпението Ви. Днешният празник е повод да бъдете горди с професионалния си избор. Бъдете не само добри лекари, но и добри хора, които проявяват човечност и внимание.

От името на Академичното ръководство на Медицински университет – Варна и лично от мое име пожелавам на всички Вас да сте все така всеотдайни, да бъдете високо ценени като специалисти, лектори и преподаватели от Вашите студенти, специализанти и докторанти. Предавайте им Вашия ценен опит и познания, за да бъдат те Ваши достойни последователи във всички сфери на медицината наука и практика.

Желая на Вас и на Вашите семейства да сте благословени със здраве и щастие. Бъдете  успешни в работата си, удовлетворени в делата си и се гордейте с постиженията си. Респект към Вас, уважаеми колеги, за Вашата всеотдайност в лекарската професията, на която сте се посветили.

Честит празник!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето
ДПС - Варна застана зад Ахмед Доган
Промяна за една болница във Варна
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).