До 110 хил. лв. ще получават фестивали с над 20-годишна история

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:14 / 09.12.2015
900
До 110 хиляди лева ще бъдат отпускани за провеждането на фестивали с над 20-годишни издания и с продължителност на програмата над 7 дни. Това стана ясно на заседанието на първата за новия Общински съвет постоянна комисия "Култура и духовно развитие", съобщава "Черно море“.

Общинското финансиране на одобрените проекти по направление "Фестивали и конкурси" ще бъде в размер на не повече от 60% от общия бюджет на Община Варна. Възникна предложение да се поправи текста с уточнение "20 и над 20 години" фестивална дейност, за да могат юбилейните издания да се възползват от тази по-голяма сума, но този детайл не срещна разбиране от повечето членове на комисията и отпадна. Кандидатите за финансиране по това направление са задължени да осигурят собствено финансиране в размер на 40% от целия бюджет на фестивала.

До 10 000 лева пък ще получават дебютните фестивали и конкурси като общинското участие ще бъде максимално 80% от общата сума. Тази новост изисква кандидатите да осигурят собствено финансиране в размер на 20% от общия бюджет на фестивала.

Да преименува спирките на градския транспорт от "Иван Рилски" и "Иван Рилски" 2 на "Мол Варна" и "Мол Варна"2 е поискал мениджърът на Мол Варна" ЕАД Калоян Костадинов. Предложението му е постъпило при районния кмет на "Младост" Христо Христов. От своя страна районният кмет е изпратил писмено запитване до постоянната комисия "Култура и духовно развитие", което обаче единодушно бе отхвърлено днес. Мотивите - в този район училище "Иван Рилски" е имало, има и ще има винаги. Търговските центрове са с далеч по-плаваща устойчивост според членове на комисията.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).