До 2 г. затвор и поне 1000 лв. глоба за варненеца заплашил министър Цветанов с бомба

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:36 / 15.02.2013
993
Законът предвижда до 2 г. лишаване от свобода и поне 1000 лв. глоба за мъжа, който заплаши на два пъти в един ден министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Срещу 37-годишния С.Ж.Л. от кв. Възраждане е образувано бързо производство във Варненския районен съд, което ще се разгледа следващата седмица.

Досъдебното производство е по чл.326, ал.1, от НК за подаване на неверни данни от застрашаващ тип, на телефон 112.

Според обвинението, варненецът, който има чисто съдебно минало, ще отнесе поне 1000 лв. глоба, но няма да носи наказателна отговорност.

С.Ж.Л. сам се предал на полицията насред сградата на Пътна полиция вчера след двете си обаждания на спешния телефон, че е сложил бомба на министър Цветанов. Варненецът дори си казал трите име на оператора, а при втората заплаха обяснил подробно защо.

Своеобразен граждански протест e била лекомислената акция на мъжа, който е таксиметров водач. Той бил прецакан при сделка с автомобил, който купил от Габрово, за да подмени старата си кола според наредбите за таксиметровия превоз. В КАТ обаче се оказало, че по документите на автомобила е шарено.

Проверка установила, че той е регистриран за първи път не през 2007 г., а през далечната 2001 г. Това означава, че напразно е броил 7000 лв. и няма да може да работи професията си.

В договора за продажбата сумата по сделката била 1000 лв. Катаджиите буквално взривили човека с новината за подправените документи след проверка в КАТ-Монтана.

Загубите на водача ще бъдат още по-тежки с налагането на административната глобата от съда. Ще е късмет за С.Ж.Л., ако санкцията не бъде по-висока, коментираха от Варненската районна прокуратура.

Източник: dnesplus.com


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).