До 3 години затвор грозят варненка, шофирала с 3,54 промила

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:01 / 09.12.2015
2107
Обвинителен акт по бързо производство срещу жена, шофирала с 3,54 промила алкохол в кръвта, внесе Районната прокуратура във Варна. Обвиняемата с инициали Г. Д. ще отговаря за управление на лек автомобил с тежка степен на алкохолно повлияване - престъпление от Наказателния кодекс, което се наказва с лишаване от свобода от една до три години и глоба от 200 до 1000 лева. Обвинителният акт е внесен в съда само 7 дни след инцидента, уточняват от пресцентъра на институцията.

На 2 декември 2015 г. полицейски служители от Пето РУ на МВР били изпратени на произшествие между лек автомобил "Рено клио", управляван от 50-годишната Г. Д. и камион на сметоизвозваща фирма, станало в местността Евксиноград. На място полицаите тествали с дрегер участниците в лекото пътнотранспортното произшествие. Дрегерът отчел 3,23 промила алкохол в кръвта на жената, която изглеждала видимо пияна. Тя била отведена в болницата за кръвна проба, която показала, че наличието на алкохол в кръвта й е 3,54 промила, което отговаря на тежка степен на алкохолно повлияване. 

В хода на бързото производство Г.Д. отказва да дава обяснения, но признава вината си и съжалява за случилото се. Предстои насрочване на бързото производство във Варненския районен съд.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).