До 4 лв. плащат средно варненци за букет цветя за първия учебен ден

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
17:30 / 14.09.2011
3269
До 4,00 лева плащат средно варненци за букет цветя за първия учебен ден. Най-търсените и предпочитани цветя са герберите. Единичната стойност на цветята е 2,00 лева, за букет цената отива към 3,50 лева. Карамфилите се предлагат на цена от 0,70 лева за брой, цената за букет е около 1,30 лева. Хризантемите са също подходящи цветя за букет по повод първия учебен ден. Те са свежи и с различни разцветки. Цената им е около 2,50 лева за брой, букетите са около 3,50 лв.

Най-масово се търсят готовите букети на цена до 4,00 лева. В сравнение с минали години търговците отчитат спад в продажбата на цветя. Ако преди години семейството е отделяло до 10,00 лева за букет по повод първия учебен ден, през тази година бюджетът за това перо е намален до 5,00 лева. Традиционно ден преди старта на новата учебна година в търговската мрежа се наблюдава леко увеличение на цените на определени цветя. Търговците уверяват, че не се очаква ново повишаване на цените на цветята на първия учебен ден. Освен в специализираните магазини, цветя се продават и по тротоарите във вътрешните улици и квартали на града, както и около големи търговски обекти.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).