До края на месеца варненци могат да сменят личния си лекар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:43 / 02.12.2011
853
До 31 декември всеки здравноосигурен българин може да смени личния си лекар и да избере нов. Пациентите имат право да избират общопрактикуващ лекар на територията на цялата страна.

За смяната на досегашния личен лекар се изисква попълване на регистрационна форма за постоянен избор. Във Варна регистрационните форми се продават в книжарницата на фирма "КИМ 2000", която се намира в ДКЦ V / /бивша поликлиника "Христо Ботев"/ на ул. "Сава" №2.

С попълнения формуляр пациентът посещава новоизбрания лекар и представя пред него здравноосигурителната си книжка и документ за актуален здравноосигурителен статус. Той може да се разпечата от сайта на НАП WWW.NAP.BG. Ако пациентът все още няма здравноосигурителна книжка, смяната се извършва с третия екземпляр от регистрационната форма за избор на общопрактикуващ лекар. Отписването от пациентската листа на досегашния личен лекар се извършва служебно от РЗОК.

От РЗОК - Варна напомнят на здравноосигурените пациенти, които желаят да сменят досегашния си личен лекар, да се съобразят с факта, че декември има повече почивни дни заради коледните празници. Последният работен ден на РЗОК във Варна е 30 декември.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).