Добра новина за някои варненци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:06 / 17.07.2024
7471
50 варненци да получат еднократни социални помощи, реши още ПК "Социални дейности и жилищна политика“. Съветниците дадоха съгласието си от местната хазна да бъдат отпуснати общо 26 200 лева. Помощите, вариращи между 250 и 1 000 лева, се дават за задоволяване на жизнени и комунално-битови потребности. За да могат хората да получат средствата, е необходимо и решение на местния парламент.

На двамата души беше отказано подпомагане. Единият варненец през календарната година е получил еднократна помощ от дирекция "Здравеопазване“, а според правилата няма право на второ подпомагане. Доходът на другия желаещ общинско финансиране надвишава линията на бедност.

Работна група  към ПК "Социални дейности и жилищна политика“ ще разгледа възможностите за изменение и допълнение на Наредбата на ОбС-Варна за условията и реда за установяване на жилищни нужди на гражданите, настаняване и продажба на общински жилища. Нейното създаване беше одобрено на днешното заседание на комисията към местния парламент. Начело на групата ще бъде председателят на ПК "Социални дейности и жилищна политика“ Зорница Василева, а срокът на действие – до 30 ноември. В състава ѝ, освен членовете на комисията, ще влязат също по един представител от общинските дирекции "Социални дейности",  "Правно-нормативно обслужване", "Общинска собственост, икономика и стопански дейности", представители на петте районни кметства, както и адвокат-довереник на Общинския съвет.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Историята на двореца в Балчик - любимото място на кралица Мария Е...
С три вида наркотици хванаха 39-годишен мъж да шофира из улиците ...
Проливни дъждове заливат Варна след броени часове
Фестивалът "Рицари в музея" във Варна приключва днес
Няколко сгради във Варна ще светнат в зелено на Европейския ден н...
Кметът на Варна: Знам, че това ще създаде известно неудобство и н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).