Добричлия спечели турнирът на ГЕРБ – Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:31 / 08.12.2008
767
С участието на 59 шахматисти от Варна, Добрич, Шумен, Балчик и Белослав в Двореца на културата и спорта се проведе традиционният турнир на местната структура на партия ГЕРБ. Сред почитателите на древната игра имаше и немалко деца, което дава надежда, че след въвеждането на шаха в училища "членската маса" на най-умния спорт ще се увеличи значително. Зад дъските седнаха и много легенди от града - Господин Атанасов, Златозар (Златко) Керчев, Росен Михалев, Атанас Димитров (Наско Кентата от Шумен), Валентин Памбукчиян... В състава правеха впечатление межгдународните майстори Коста Ангелов, Димитър Карапчански и Пламен Чаков.

В условията на подобна конкуренция изненадващо, но напълно заслужено победи добричлията Тома Киряков, който с голяма доза турнирно щастие изпревари 17-годишният вундеркинд от Варна Валери Лилов и неостаряващата легенда на мъжкия шах в морската столица Господин (Динко) Атанасов. На 4-та позиция е Коста Ангелов, по-назад се класираха Минко Шишков и Петър Делчев. За най-добра шахматистка приз взе Надежда Петрова, а сред ветераните се отличи Димитър Карапчански.

Свилен Крайчев - зам.-кмет на Варна и член на ръководството на ГЕРБ, награди героите от 7-часовия неделен маратон. Сериозни награди бяха обещани и за следващия турнир, а г-н Крайчев гарантира подкрепа на инициативата за шах в училище.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).