Доброволците за борба с бедствията - задължително с варненски адрес

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:50 / 09.03.2009
631
Въведохме правило кандидатите за доброволци за борба с бедствията да имат регистрирано постоянно или временно местожителство във Варна. Това съобщи за "Черно море" Веселин Николов, шеф на общинската дирекция "Отбранително планиране и сигурност на информацията". Той уточни, че изискването е въведено на местно ниво и не се предвижда в закона. По думите му десетина от кандидатите, подали документи, се оказали без регистрация във Варна и вече са предприели необходимите действия, за да бъдат вписани като варненци. Държим на тези хора, защото сред тях има много студенти, а някои дори учат във Варненския свободен университет специалности, свързани с националната сигурност и защитата на населението, поясни Николов. Той информира, че към момента в Министерството на извънредните ситуации са одобрили документите на 23-ма доброволци. Готови да бъдат изпратени в София са и кандидатурите на 27 души. Все още се обработвала информацията за други 12 претенденти. От всички 110 места, на които Варна и петте села в общината имат право, вече са запълнени бройките за Константиново, Тополи и Каменар. Повече от необходимите 15 били кандидатите за доброволци в "Приморски", затова част от тях щели да бъдат прехвърлени към централния район "Одесос".

До края на март се очаква МИС да утвърди програмата за обучение на доброволците. До момента има поне двама кандидати да подготвят екипа за борба с бедствията и авариите, отчете Веселин Николов. Той припомни, че за ден всеки от доброволците ще получава 68 лв. За 5 дни трудът им ще се възнаграждава с 340 лв., а за 10 дни, колкото по закон е максималната продължителност на бедствените ситуация - 681 лв. Вече са предприети и необходимите стъпки за осигуряването на застраховки на доброволците. Предстои да бъде обявена обществена поръчка. В нея избраните да борят бедствията ще бъдат включени заедно детските градини, поясни Николов.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).