Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Доброволен заложник спи в офис, запечатан от общината
Автор: Екип Varna24.bg 15:23 / 06.10.2012Коментари (0)1246
© Народно дело
Работата на наематели на търговски обекти беше спряна заради дългове на собственика към общината.

Около 17 бели павилиона срещу училище "Димчо Дебелянов" запечата община Варна заради дългове в големи размери. Общинските инспектори от дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" още в сряда започнали да затварят обектите, но част от хората отново отворили офисите и работили. "Инспекторите минаха и ни предупредиха, че на следващата сутрин ще дойдат отново и ще запечатат обектите. Но тъй като нашият офис е централен за Североизточна България и оттук се управляват още 23 пункта на фирмата, реших да остана още от вечерта, така че като дойдат да затварят, аз да остана вътре", разказва Айдън Мехмед, старши служител на "Нишикли травел". Така човекът останал да нощува в бараката, а когато служителите вчера в 7 ч. сутринта дошли да запечатват обектите, той обяснил, че работата не може да спре и иска да остане вътре. Така мъжът станал доброволен заложник на офиса си. Каквито нужди от храна и напитки има, ги осигурява неговата колежка от същата фирма, която като дошла по-късно през деня, се натъкнала на шефа си зад заключената стъклена врата. "Ей през това прозорче хлебец може да ми пуснете", шегуваше се Мехмед.

Решението да остане в офиса си и да работи има сериозни основания. "Ако аз не работя, всички 23 офиса в Североизточна България ще спрат, тъй като ние координираме цялата им работа. Оттук се подават маршрутите на автобусите от Истанбул до България и обратно, оформят се документите, правят се пътническите листи и всичко останало. Всеки ден имаме осем автобуса, които пътуват. Не можем да ги спрем. Ето виждате, че за пет минути разговор с Вас телефонът не е спрял да звъни. Трябва да съм тук, за да отговарям и на обажданията", обясни Мехмед.

Вината търговските обекти да бъдат заключени не е у наемателите им. "Разговаряхме със собственика, който не ни обясни каква е причината за запечатването, но каза, че за седем-десет дни проблем има и не е желателно да работим", обясни служител на "Юнион Ивкони", чийто офис също е заключен. Уговорката е, че временно работата се преустановява, а потърпевшите наематели ще бъдат компенсирани чрез наема за следващия месец.

"Причината за запечатването на временните обекти, които са поставени върху общинска земя съобразно наредбата за поставяне на преместваеми обекти, е, че собственикът им има голямо задължение към администрацията за много дълъг период", коментира Иван Иванов от общинския отдел "Контрол по търговската дейност и туризма". Той отказа да коментира за каква сума става въпрос.

"Трябваше собственикът да ни предупреди, че има проблем, за да можем да реагираме. Сега нито можем да си вземем друг офис, нито да прехвърлим телефоните и интернета. Инспекторите идват и запечатват. Ти нищо не можеш да направиш, не можеш да реагираш", коментира още Мехмед.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: