Доброволен заложник спи в офис, запечатан от общината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:23 / 06.10.2012
1247
Работата на наематели на търговски обекти беше спряна заради дългове на собственика към общината.

Около 17 бели павилиона срещу училище "Димчо Дебелянов" запечата община Варна заради дългове в големи размери. Общинските инспектори от дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" още в сряда започнали да затварят обектите, но част от хората отново отворили офисите и работили. "Инспекторите минаха и ни предупредиха, че на следващата сутрин ще дойдат отново и ще запечатат обектите. Но тъй като нашият офис е централен за Североизточна България и оттук се управляват още 23 пункта на фирмата, реших да остана още от вечерта, така че като дойдат да затварят, аз да остана вътре", разказва Айдън Мехмед, старши служител на "Нишикли травел". Така човекът останал да нощува в бараката, а когато служителите вчера в 7 ч. сутринта дошли да запечатват обектите, той обяснил, че работата не може да спре и иска да остане вътре. Така мъжът станал доброволен заложник на офиса си. Каквито нужди от храна и напитки има, ги осигурява неговата колежка от същата фирма, която като дошла по-късно през деня, се натъкнала на шефа си зад заключената стъклена врата. "Ей през това прозорче хлебец може да ми пуснете", шегуваше се Мехмед.

Решението да остане в офиса си и да работи има сериозни основания. "Ако аз не работя, всички 23 офиса в Североизточна България ще спрат, тъй като ние координираме цялата им работа. Оттук се подават маршрутите на автобусите от Истанбул до България и обратно, оформят се документите, правят се пътническите листи и всичко останало. Всеки ден имаме осем автобуса, които пътуват. Не можем да ги спрем. Ето виждате, че за пет минути разговор с Вас телефонът не е спрял да звъни. Трябва да съм тук, за да отговарям и на обажданията", обясни Мехмед.

Вината търговските обекти да бъдат заключени не е у наемателите им. "Разговаряхме със собственика, който не ни обясни каква е причината за запечатването, но каза, че за седем-десет дни проблем има и не е желателно да работим", обясни служител на "Юнион Ивкони", чийто офис също е заключен. Уговорката е, че временно работата се преустановява, а потърпевшите наематели ще бъдат компенсирани чрез наема за следващия месец.

"Причината за запечатването на временните обекти, които са поставени върху общинска земя съобразно наредбата за поставяне на преместваеми обекти, е, че собственикът им има голямо задължение към администрацията за много дълъг период", коментира Иван Иванов от общинския отдел "Контрол по търговската дейност и туризма". Той отказа да коментира за каква сума става въпрос.

"Трябваше собственикът да ни предупреди, че има проблем, за да можем да реагираме. Сега нито можем да си вземем друг офис, нито да прехвърлим телефоните и интернета. Инспекторите идват и запечатват. Ти нищо не можеш да направиш, не можеш да реагираш", коментира още Мехмед.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).