Доц. Петко Маринов: Намаляват случаите на свръхдози в токсикологията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:26 / 22.02.2011
614
Пациенти с алергии и алкохолни интоксикации биват приемани най-често в токсикологията във Варна. Това каза доц. Петко Маринов от клиниката по токсикология към Военноморска болница - Варна. Той добави, че през денонощието в клиниката са преминали само двама пациенти.

Жена получила алергия от медикаменти и 23-годишен мъж, който е приет с хероинова интоксикация. Петко Маринов обясни, че през последните месеци има леко снижаване на постъпилите пациенти приели големи количества наркотици.

Специалистът от клиниката по токсикология отбеляза, че много често наркоманите, които биват приети в клиниката са без осигуровки и те рядко остават на лечение. "Все пак през предишни години сме имали повече пациенти със свръхдози, така че може да се каже, че в момента имаме спад", каза в заключение доц. Петко Маринов.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).