Дофинансират маломерни паралелки в четири училища във Варненско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:04 / 01.09.2011
513
Община Варна ще дофинансира съществуването на маломерни паралелки в четири училища във Варненско, решиха на заседание днес общинските съветници от комисията по образование към местния парламент. Съгласно държавните изисквания, за формирането на една паралелка от I до IV клас са необходими поне 16 деца, а от V до VIII - 18.

Традиционно маломерни или слети паралелки има в училищата в селата Тополи и Константиново, където се обучават деца от района. През новата учебна година в основно училище "Христо Смирненски" в Тополи не достигат 5 деца за пълни паралелки, а в ОУ "Климент Охридски" в Константиново - 80 малчугана.

По-малки класове ще има и в Оздравителното училище "Д-р Никола Димитров" във Варна където са необходими 34 деца. Само един ученик не стига, за да се запълни паралелката от единадесетокласници в СОУ "Елин Пелин" в морския град.

За нормалното функциониране на училищата за учебната 2011/2012 година трябва да бъдат отпуснати общо 103 000 лева. От тях 41 000 трябва да бъдат заложени в бюджета за тази година, а останалите 62 000 лв. - за следващата. За да стане факт днешното решение, трябва да бъде одобрено на заседание на комисията по финанси, както и на сесия на Общинския съвет.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).