Дойде първият пасажерски кораб, през октомври чакаме и кораб-гигант

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:47 / 07.04.2009
1134
Първият за тази година пасажерски кораб акостира тази сутрин на Морска гара Варна. Холандският "Prinsendam" пристигна с 542 двама пътници на борда, предимно американци и канадци, съобщи началникът на Морска гара кап. Валентин Китанов. Дългият 204 метра презокеански лайнер идва от Истанбул, като след краткия си престой във Варна в 16 часа ще отплава за Севастопол.

Тази година се очаква спад на пътническите кораби, които Морска гара ще приеме. При 31 пасажера миналата година, тази година пристан във Варна са заявили 24, посочи кап.Китанов. Повечето от корабите са познати на варненци и идват често тук, като например "Rotterdam", "Royal Princess", "Spirit of Adventure", "Azamara Quest" и "Explorеr".

Интерес предизвиква заявката за посещението на "Norwegian Jade" през октомври. Кеят не може да поеме такъв голям кораб и затова 294-метровият пасажер ще пусне котва на миля от входния фар и ще остане на рейд. Пътниците пък ще бъдат извозени до брега с големи лодки за по 80-100 човека, разкри кап.Китанов.

Катамаранът "Кримская стрела" ще поднови пътуванията по линията Варна - Одеса през юни. Модерният катамаран приема до 200 пътници и всяка лято превозва около 9 хиляди души в двете посоки. "Кримская стрела" пътува в продължение на 4 години в понеделник и петък. Все още обаче не може да се каже какъв ще е интересът тази година, обясни шефът на Морска гара.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).