Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Домашен арест" и "парична гаранция" за двама от известна престъпна група във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:57 / 01.12.2008Коментари (0)879
Варненският окръжен съд измени в по-леки мерките за неотклонение на Стилиян Георгиев и на Ивелин Митев, уличени по дознание, което разследва дейността на мащабна престъпна група, обвинена в извършването на тежки престъпления, сред които разпространение на наркотици, склоняване към проституция и трафик на хора. За Стилиян Г. съдът определи "домашен арест", а за Ивелин М. - "парична гаранция" в размер на 50 000 лв. На третия, разследван по същото досъдебно производство - Петър Петров, който днес обжалва постоянния си арест, ВОС отказа да измени мярката за неотклонение и потвърди ареста.

Пресслужбата на съда припомня, че Стилиян беше задържан на 15 май тази година заедно с Красимир Кирилов/ с прякор "Дългия"/, с Иван Янков и Николай Хаджимихалев. Дни по-късно бе арестуван и Ивелин, уличен като финансиста на групата на "Дългия". Първоначалното обвинение бе, че като организирана престъпна група мъжете държали и разпространявали във Варна различни наркотични вещества в големи количества. Те бяха задържани под стража след специализирана акция на Сектор БОП във Варна, когато антимафиотите "удариха" няколко от базите на наркогрупировката във Варна и в резултат на операцията задържаха килограм хероин, килограм и 100 грама амфетамини, прибори за разфасоване на дрогата, фонокарти, листчета за опаковане на отделните дози дрога с лого, изобразяващо скорпион и други веществени доказателства. Близо 4 месеца по-късно в ареста попадна и Петър Петров, заедно с Веселин Данов, Асен Живков, Ивайло Иванов, Симеон Симеонов и Христо Данов. Всички те са обвиняеми по досъдебно производство на Областната дирекция на МВР във Варна, затова, че са участници в престъпна група, организирана и ръководена от Веселин Данов, за склоняване на жени към проституция, пране на пари и трафик на хора. По-късно двете досъдебни производства бяха обединени в едно.

Днес ВОС се съобрази с обстоятелството, че от задържането на всеки един от тримата до настоящия момент са извършени множество процесуално-следствени действия, които разкриват една многоепизодна и усложнена престъпна дейност, извършвана при строга организация и разпределение на отговорностите и ролите в нея. В нито един момент от началото на досъдебното производство съдът не е бил разколебан по отношение на преценката на събраните гласни, писмени и други доказателства, които обосновават предположението, че Стилиян, Ивелин и Петър са извършители на престъпленията, за които се разследват. За да измени мярката за неотклонение на Стилиян в "домашен арест", ВОС се съобрази с влошеното му здравословно състояние, за което пред съдебната инстанция бяха представени достатъчно убедителни доказателства. „Домашният арест от една страна ще позволи адекватно лечение на възникналите здравословни проблеми на Георгиев, а от друга ще ограничи придвижването му.

За да определи "парична гаранция" в размер на 50 000 лв за Митев, съдът взе предвид мнението на наблюдаващия прокурор, според който до настоящия момент обвиняемият е съдействал за разкриване на обективната истина и при по-лека процесуална мярка за принуда няма опасност да се укрие. Съдът се съобрази с преценката на ВОП, но определи такъв размер на паричната гаранция, който би могъл да възпира обвиняемия да извърши други престъпления от общ характер.

По отношение на третия обвиняем по това дознание - Петър П, разследван от 23 септември т.год,. съдът прецени събраните до настоящия момент доказателства, според които Петър и други лица от обвиняемите по това дознание са започнали престъпната дейност по свождане към проституция на конкретни лица, трафик на жени и пране на пари още през лятото на миналата година. С разрешение на Главния прокурор на републиката срокът за разследването по това мега-дознание е удълженодо 14 март идната година. Обвиненията са тежки и към настоящия момент най-адекватната процесуална мярка за неотклонение спрямо Петров е "задържане под стража".

Днешните определение на ВОС могат да бъдат обжалвани пред Варненския апелативен съд на 9 декември от 11,00 часа.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: