Домашен арест за обвинен в разпространение на амфетамини

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:57 / 26.10.2010
808
Варненският апелативен съд измени от "задържане под стража" в "домашен арест" мярката за неотклонение на Пейчо Пейчев от Шумен, разследван за разпространение на амфетамини в родния си град. Миналата седмица Шуменският окръжен съд задържа под стража 20 годишния младеж, след като беше привлечен като обвиняем заедно с други две лица по досъдебно производство на ОД на МВР в Шумен затова, че придобили и държали амфетамини, за да продават на зависими от дрогата лица.

Пресслужбата на съда уточнява, че разследването по това дознание е започнало през февруари тази година. В хода на следствените действия, след множество показания на лица, които си купували дрога от кръга на заподозрените лица, се стигнало до претърсване на дома, в който Пейчо обитава, заедно с други лица. На 15 октомври, от жилището на ул."Л.Каравелов" в Шумен, полицаите иззели 11 пакетчета с бяло прахообразно вещество, което било разпръснато на различни места. Експертизата установила, че става въпрос за амфетамини. Тогава се стигнало до задържането на Пейчо.

Днес защитата на младежа припомни, че Пейчев е бил арестуван заради разпространение на марихуана, а обвинението, което му е било повдигнато по дознанието е за продажба на амфетамини. Адвокатът се позова и на събраните гласни доказателства, според които нямало твърдение, че Пейчо продава амфетамини.

Въззивната апелативна инстанция споделя извода на Шуменския окръжен съд, че Пейчев е съпричастен към престъпната дейност, но няма данни той да има връзка с предмета на обвинението. Освен това този съд намира, че не е реална и опасността ако е на свобода младежът да се укрие от наказателно преследване.

Определението, с което Варненският апелативен съд уважи молбата на Пейчев и измени в "домашен арест" мярката му за неотклонение не подлежи на обжалване.


Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
12.10.2010 Разследван за трафик на хора остава в ареста
01.06.2010 Близнаците, обвинении в трафик на хора, остават в ареста
21.04.2010 Обвиняем предпочете да остане в ареста
20.04.2010 Шестимата от групата на "Близнаците" остават в ареста
20.04.2010 Задържаните от групата на Близнаците обжалват арестите си
14.04.2010 Близнаците и Пейчо Пейчев остават в ареста
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).