Домашен бой прати шестокласник в болница, социалните разследват

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:04 / 26.10.2011
843
Побой над 12-годишно момче, прекарало лечение в една от варненските болници, започват да разследват социалните работници от отдел "Закрила на детето". Когато медиците приели хлапето за преглед, установили, че по тялото му има следи, които говорят за физическо насилие и вероятно боят не е бил еднократен. Детето било придружено в болницата от дядо си и след като е назначена терапия, по негово настояване двамата са били изписани от лечебното заведение. Едва тогава "Закрила на детето" е бил сезиран от обезпокоените медици. Случаят е прехвърлен на социалните работници от Девня, тъй като пострадалото хлапе живее в Кипра.

Социалните работници от "Закрила на детето" започват работа и с децата, с които 76-годишен мъж от Аксаково е блудствал. "Планирани са срещи както с момиченцата, така и с техните семейства", коментира шефът на отдела Ана Конукова. Тя посочи, че децата са на достатъчно висока възраст, за да разбират какво им се е случило, както и да разкажат сравнително обективно преживяното. След като социалните се запознаят със семействата и чуят разказите на момиченцата, ще бъдат определени срещи със специалисти, които да им помогнат да преодолеят ужаса. С жертвите на сексуалните извращения все още работят и криминалистите, които събират доказателства за извършените престъпленията, коментира и говорителят на окръжната прокуратура Радослав Лазаров.
Както полицията вече съобщи, става дума за четири дечица на възраст до 14 г. Възрастният мъж ги примамвал у дома си и срещу дребни суми се гаврел с тях.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).