Допълнителни дежурства ще има в областните дирекции на пожарната във Варна и Бургас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:28 / 26.06.2008
463
Организирано е допълнително дежурство в областните дирекции на пожарната във Варна и Бургас заради туристическия сезон. Това съобщи комисар Асен Игнатов, зам.-директор на НС „Пожарна безопасност и защита на населението", по време на заседание на парламентараната комисия по бедствия и аварии.

Структурните звена на пожарната разполагат с информация за засетите с култури земи. Проведени са срещи с кметовете за извършване на превантивна дейност по време на жътвата. Органите на пожарната ще извършват ежедневни проверки по време на жътвата.

Дейността по опазване на горите от пожар се осъществява съвместно с Агенцията по горите, каза комисар Игнатов. През февруари и март служители на Агенцията по горите са извършили множество проверки. Освен това е създадена организация за опазване на горите от пожари и тяхното гасене, допълни Игнатов. До пети юли предстои да бъдат подадени 12 нови противопожарни автомобили за гасене с вода и пяна.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).