Доставките на зомета закъсняват в Онкодиспансера

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:44 / 24.01.2012
1048
До края на месеца лекарството зомета ще отсъства от болничната аптека на Онкодиспансера. Причината е в снабдителя, посочи управителят на лечебното заведение д-р Виолина Таскова. Очакванията са, че още в първия ден на февруари медикаментът ще бъде доставен, а терапията на пациентите подновена.

За проблема сигнализира варненка. "Вече на два пъти вливанията на маминка ми се отлагат поради липса на зомета, което е много тревожно", коментира варненката. Тя уточни, че 79-годишната й баба, която е с разсейки в костите, трябвало да отиде на процедура в диспансера на 16 януари. Ден преди уречената дата обаче се оказало, че терапията се отлага за 24-ти, а вчера по телефона й съобщили, че лекарството ще бъде на разположение едва на 2 февруари. "Страхувам се, че забавянето не е няколко дни, а повече от две седмици, и това ще окаже сериозно влияние върху състоянието на маминка. Всеки един ден е от значение за онкологично болните", коментира Иванова.

"В такива случаи ние разполагаме със заместващ медикамент, който се предлага на пациентите. Когато обаче те настояват да получат зомета, наистина се налага да изчакат и да се явят в болницата на определената им по-късна дата", обясни от своя страна д-р Таскова. Тя уточни, че лекарството не е антитуморно, а спомагателно. "В този смисъл забавянето няма да се отрази негативно", допълни лекарят.
В случай, че медикаментът бъде доставен по-рано, от болницата най-вероятно ще информират пациентите, които го чакат.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).