Доживотна присъда за убиец на наркодилър, съучастник получи 17 г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:33 / 15.02.2010
1239
Варненският окръжен съд наказа с доживотна присъда при специален режим Илхан М. и присъди 17 години "лишаване от свобода" на Милен П., убили през лятото на 2008 година Юлиян Петков, по прякор "Пелтека". Убийството е извършено в съучастие между двамата на 4 юли 2008, във Варна по особено мъчителен за жертвата начин и с голяма жестокост. Както за 30 годишния Илхан, така и за Милен /28 год/ това престъпление е при условията на опасен рецидив.

Пресслужбата на съда припомня, че Илхан, Милен и наркодилъра Юлиян/24 години / се познавали от деца. Всеки един от тях е с богато съдебно минало и криминална регистрация. Юлиян продавал често дрога на Илхан и дори му дължал пари. В деня на убийството тримата се събрали в дома на Илхан. Възникнал скандал за парите, които наркодилърът дължал и това било повод двамата мъже да се сбият. Илхан започнал да удря "Пелтека" с дървена бухалка през лицето и тялото. Милен също "помагал". Двамата подсъдими продължили да удрят Юлиян. Илхан заменил бухалката с тесла, а Милен налагал с дървената дръжка на канапето. Ударите били многобройни и смазващи. Юлиян продължавал да стене и това принудило Илхан да „довърши" издевателството с увит около шията на жертвата кабел. След като установили смъртта му го ограбили и изнесли тялото на терасата. Малко по-късно дори се включили в групата, която издирвала Пелтека из махалата, тъй като колата му била паркирана в района. Ден след бруталното убийство двамата сложили трупа в дървен шкаф и с микробуса на свой приятел го пренесли и хвърлили в гората край с.Господиново, Варненска област, където живеели роднини на Илхан. Седмица по-късно двамата мъже решили да заровят все пак тялото. Когато отишли с колата на друг познат установили, че трупът вече бил във фазата на пълно разложение и дори без един крак, очевидно оръфан от животните в гората. Мъжете заровили в дерето останките и продължили да заличават следите от бруталното убийство. Изгорили мебелите, по които имало кръв от жертвата. Илхан и Милен били наркозависими и много скоро самите те разказали на свои познати, че са ликвидирали Пелтека. Тази информация достигнала до органите на реда и в началото на февруари 2009 година двамата бяха задържани под стража.

Присъдата на ВОС подлежи на въззивен контрол пред Варненския апелативен съд в 15 дневен срок.


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
05.02.2009 Постоянен арест за двамата мъже, уличени за убийството на наркодилър
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).