Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Дръзки" продължава участието си в "Обединен защитник"
Автор: Екип Varna24.bg 12:27 / 17.05.2011Коментари (0)733
© Impact Press Group
Екипажът на фрегатата "Дръзки" започна втория патрул в операцията на НАТО "Обединен защитник", съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. По време на първия патрул, който приключи на 12 май 2011 г., българските военни моряци изпълняваха задачи по следене на въздушната обстановка, по наблюдение на морските превози в заповяданата зона за отговорност, като поддържаха готовност да извършат проверка на съмнителни кораби и товари и да проведат специфични морски операции по заповед на командира на тактическата група.

Екипажът на фрегатата "Дръзки" извърши разпитване на общо 46 кораба - рибарски, буксири и контейнеровози. Най-интензивно бе плаването на 6 май, Ден на Храбростта и празник на Българската армия, когато са разпитани 15 либийски рибарски кораба.

В периода на първия патрул фрегатата на два пъти бе заредена с гориво на ход. Опитът на екипажа, натрупан през годините от участието в операциите "Актив Индевър" и "Юнифил" спомогна за отличната организация и взаимодействие с екипажите на военните танкери и изпълнение на задачата според стандартните оперативни процедури. В интервала между двата патрула фрегатата се снабди с гориво и хранителни продукти на остров Крит.

От началото на плаването - 27 април, до 13 май 2011 г. фрегата "Дръзки" преплава 4350 морски мили. С пожелания за много късмет, здраве, лично и семейно щастие, пет военни моряка посрещнаха своите рождени дни, а девет - своите именни дни.

По време на първия патрул бойните кораби от състава на тактическата група, в която участва българската фрегата, са разпитали над 900 плавателни средства, като е проведена бординг операция на над 40 от тях. Пет от корабите са отклонени от крайната точка на плаване към други пристанища в съответствие с резолюцията на ООН за налагане на ембарго над превоза на стратегически товари по море. Вторият патрул на "Дръзки"в операцията на НАТО "Обединен защитник" ще завърши на 31 май 2011 г.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Зима 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: