Държавата оглуша за втория Аспарухов мост над езерото

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
11:24 / 28.01.2010
5413
Спорове между проектантския екип и агенция „Пътна инфраструктура" забавят придвижването на процедурата по приемането на новия Общ устройствен план на Варна. Те са свързани главно с класификацията на пътищата, отразени в проекта. По думите на шефа на проектантския екип проф. арх. Иван Никифоров държавната агенция не е съгласна с това бъдещият втори мост над езерото при Казашко да бъде отразен като част от републиканската пътна мрежа. Зад това стои желанието отговорността за построяването му да падне върху община Варна и държавата да не поема ангажимент за това. „Има и спорове за мястото на моста, но според мен то не бива да бъде променяно", коментира проф. Никифоров. Той допълни, че все още продължава обобщаването на мненията на граждани по новия ОУП, направени по време на обществените му обсъждания. Правят се много технически корекции и се нанасят поправки по плана. Те се налагат заради грешки, допуснати при изготвянето му, като например зони, които не са били правилно маркирани на картата. По повод искането за преразглеждане на мащаба и трасето на бъдещия бул. „Варна" проф. Никифоров заяви, че въпреки че не отговоря пряко за проектирането му, ще предложи той да бъде по-тесен в окончателния вариант на ОУП. „Подготвяме се за приключването на плана и се надяваме това да стане до средата на годината. Крайно време е той да бъде окончателно приет, за да се даде възможност за отпушване на строителството", коментира ръководителят на екипа на новия ОУП.

Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (3)

Още по темата (11):
14.09.2010 20 ремонтирани обекта влизат в експлоатация до декември
28.01.2010 Борислав Гуцанов: Вторият Аспарухов мост ще е европейски път
16.12.2009 3-ма искат да строят втори мост над езерото
13.11.2009 Тръгна процедурата за новия Аспарухов мост
08.09.2009 Ремонтът на стария Аспарухов мост вече приключи
07.09.2009 Министърът на благоустройството: Състоянието на Аспаруховия мост е лошо, защото 20 г. никой не се е грижил за мостовете
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).