Дъжд и облаци по Черноморието

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:09 / 03.05.2016
1877
Днес ще е облачно с повсеместни валежи със значителни количества, на места интензивни и с гръмотевици. Сутринта все още ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток, който постепенно ще отслабне и ще се обърне от север-североизток. 

Хладно с максимални температури близки до сутрешните - между 11 и 16 градуса, за Варна около 14. Вълнение 3, в открито море 4 бала. Температура на морската вода 12-15 градуса.

Силният вятър затвори за маневриране пристанището във Варна.

"Жълт" код за значителни валежи е обявен за 24 области на страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология(НИМХ) при Българската академия на науките(БАН). 

Кодът е в сила още за областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Софийска област, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. 

Сумарните количества валежи в тези райони ще са между 20 и 35 л/кв.м. В отделни райони ще има интензивни локални извалявания с по-големи количества.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Стана ясно кога ще е стартът на важен проект във Варна
Много емоции на "Black Sea Kangoo Jumps Fitness Convention"
Над 360 деца е обхванал за година специален център във Варна
Нощ на литературата ще се проведе днес във Варна
Варна отбелязва Европейския ден на езиците
Откриха изчезналата украинка, обявена за национално издирване в к...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).