Два пъти по-малко болни от варицела

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:40 / 03.06.2010
931
975 са регистрираните случаи на варицела от началото на тази година, съобщиха от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве във Варна. За същия период на 2009 година пипналите заразата са два пъти повече - 1967, сочат данните на здравната инспекция. През май карантина е поставена на 181 лица, докато за май миналата година тя е важала за 318 души.

„Това е неуправляема инфекция, която се разпространява предимно в детската възраст. За нея няма имунизация. Колкото по-рано се преболедува заболяването, толкова по-добре", каза шефът на отдела за надзор на заразните болести в РИОКОЗ д-р Светла Станева. Епидемиологът допълни, че освен това, което се регистрира като варицела, съществува още една клинична форма, която се проявава при повторна среща с вируса, но вече в по-зряла възраст - херпес зостер. Той се проявява при спад в защитните сили на организма.

Източник: в. "Позвънете новини"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).