Два пъти по-малко от нужното са ни медицинските сестри

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:56 / 19.02.2010
1174
Около два пъти по-малко са медицинските сестри у нас от небходимото, каза вчера здравният министър Божидар Нанев при посещението си във Варна. Дефицитът трудно ще се навакса, като се има предвид ежегодното изтичане на здравни кадри зад граница. Затова се предвиждало леко завишение на държавния прием в тази специалност. В същото време в страната ни имало дефицит и на специалисти - анестезиолози, патоанатоми, невролози. Квотите за специализации по тях също ще бъдат завишени, стана ясно на срещата във Варна.

Правителството и здравното министерство обмислят в момента въвеждането и на облекчен режим и дори безплатни специализации за новозавършилите лекари, които започват трудовия си стаж в различни центрове за спешна помощ у нас. Обмисля се и възможността за осигуряването на ваксини за хепатит В за медицинските кадри, които работят с болни. Министър-председателят Бойко Борисов отби с шега въпроса могат ли да се увеличат мандатите на студентските съвети от 2 на 4 г. „И аз искам по-голям мандат, но не ми дават", отговори шеговито премиерът.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).