Двама, крали кабели от БДЖ, остават за постоянно в ареста

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:23 / 05.11.2010
884
Варненският районен съд наложи мeрки за неотклонение "задържане под стража" на 34-годишния М.Н. и 27-годишния М.С., привлечени като обвиняеми за опит за кражба на кабели. Предявеното обвинение срещу двамата е за това, че на 3 ноември т. год. направили опит да отнемат 69 метра кабели в района на фериботния комплекс край Варна. Чуждите движими вещи са собственост на "БДЖ". Предвиденото в закона наказание за подобно деяние е лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години. Според прокуратурата, която поиска налагането на най-тежката процесуална мярка, по отношение и на двамата обвиняеми деянието е извършено при условията на опасен рецидив. 34-годишният М.Н. и 27-годишният М.С. са осъждани многократно за идентични престъпления. Съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемите да извършат нови престъпления, поради което им наложи най-тежката процесуална мярка.

Постановената мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок, като в случай на жалба производството пред ВОС е насрочено за 10 ноември т.г. от 13 ч.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).