Двама обгорели след взрив на бутилка с газ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:37 / 31.07.2008
714
Двама души са тежко обгорели, след като надвечер във вторник се е взривила бутилка с газ пропан-бутан. В реанимацията на Военноморска болница с 55 процента изгаряния по тялото е настанен 49-годишният Димитър Василев, каза вчера шефът на здравното заведение д-р Ивайло Въжаров. Част от изгарянията обаче са доста тежки, допълниха лекарите. Заедно с него в болницата е приета и 60-годишната Стоянка Маркова. Жената е с 28 на сто изгаряния, уточниха от болницата. Двамата пострадали засега са в стабилно състояние, но ще останат още няколко дни в реанимацията.

Ангел и Радка - двамата родители от четиричленното семейство, което пострада при пожар през миналата седмица, вече са изписани от най-тежкото отделение на Военноморска болница. В момента са настанени в Клиниката по изгаряния и термична травма.

Съпругът, който е с по-големи изгаряния - 70 на сто, е по-добре, но при жената изгарянията са доста по-дълбоки и състоянието й е сериозно, каза още д-р Въжаров. "Не може да се каже, че критичният период при тях е минал, но децата са добре", допълни той. Опасенията на лекарите са, че жената развива сепсис, който е твърде възможен при хората с изгаряния, които са с рухнал имунитет и са податливи на инфекции.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).