Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Двамата мъже, убили Стоян Янев през декември 2006 година обжалват ефективните си присъди
Автор: Екип Varna24.bg 11:31 / 10.04.2009Коментари (0)694
© Varna24.bg
Дилян Ив, осъден на 10 години лишаване от свобода и Красимир З., с 8 годишна присъда на Варненския окръжен съд заради убийството на Стоян Янев, извършено умишлено и в съучастие на 28 декември 2006 година, днес обжалваха първоинстанционните си присъди пред Варненския апелативен съд. Двамата са осъдени да заплатят солидарно на родителите на Стоян по 35 000 лева обещетение за причинените неимуществени вреди. Близките на убитото в бар „Елеганс" момче настояват, да се завиши размера на присъденото обещетение .

Пресслужбата на съда припомня, че пре3 2007 година в друг наказателен процес ВОС призна вината на Дилян за убийството на Стоян, извършено по непредпазливост, вследствие на тежка телесна повреда и оправда Красимир З. да е извършил това в съучастие с Дилян. Четири месеца по-късно Варненският апелативен съд отмени присъдите и върна делото на ВОС за ново разглеждане с указания за отстраняване на допуснати процесуални нарушения. Тогава въззивният съд беше преценил, че има драстично разминаване между доказателствата по делото и правните квалификации, още повече, че в резултат на престъпното деяние е настъпила смъртта на Стоян Янев. През лятото на миналата година ВОС върна делото на Окръжна прокуратура за отстраняване на допуснатите нарушения и дознанието за това убийство бе възстановено. Спрямо Красимир З. и Дилян И. беше повдигнато ново обвинение за умишленото убийство на Стоян, извършено от двамата като съизвършители с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Днес представителят на Апелативна прокуратура припомни, че "операцията" била подготвена предварително със серия от конкретни действия - оглед на бара, осигуряване на защитни маски и нож с 20 см острие. От четиримата нападатели Дилян и Красимир се заели с наказанието на Стоян, а Петър М. и Кирил К. пребили баща му, който също бил в заведението. На доводите на адвокатите на тандема, че няма умисъл в действията им прокурорът представи пълната картина на бруталната акция на нападателите, действали с изключителна агресивност. Стоян  получил 11 рани от нож по краката и седалището, както и множество удари с бокс по тялото. Смъртта му настъпила вследствие на острата кръвоизливна анемия, заради засегнатата дълбока бедрена артерия. Дилян е в ареста от януари 2007 година, а за кратко след оправдателната присъда на свобода излезе Красимир. След възстановяването на досъдебното производство, от миналата година и той е с мярка за неотклонение "задържане под стража".
Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в законния срок.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: