Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Две ефективни присъди за грабежи над възрастни хора
Автор: Екип Varna24.bg 13:28 / 27.01.2009Коментари (0)816
Две ефективни присъди от 4 години и 8 месеца и 4 години и 9 месеца лишаване от свобода присъди днес Варненският окръжен съд на двама рецидивисти, ограбили брутално и със сила  възрастни  хора през миналата година. Двамата грабители се възползваха от привилегията на процедурата "съкратено съдебно следствие", признаха вината и фактите, посочени в обвинителните актове  и получиха наказания под минимума предвиден от закона, който за грабеж при условията на опасен рецидив е 5 години "лишаване от свобода".

36 годишният Диан Ст. от с.Златина, Варненска област получи наказание 4 години и 8 месеца "лишаване от свобода" заради бруталния опит да извърши грабеж над 81 годишния Г. Недялков от същото село през януари миналата година. Двамата се срещнали в селската кръчма, където се черпили в компанията на други хора от селото. Диан забелязал, че дядото има пари и късно вечерта нахлул в дома му. Нападнал го със сопа, притиснал с нея тялото на стареца и след отказа му да даде парите от пенсията продължил с удари в областта на цялото тяло. Възрастният мъж оказал съпротива, но получил множество травми от тежкия побой, в това число  счупен лакет и ръка. Диан не успял да открие парите и щом старецът се развикал за помощ грабителят избягал от дома му. Осъжданият за други престъпления мъж признал вината си още в началото на следствените действия. Той ще заплати 6000 лв обещетение на пострадалия пенсионер за нанесените му неимуществени вреди и общо 668 лв на държавата за такси и разноски по делото.
    
Вторият, който получи ефективна присъда от 4 години и 9 месеца "лишаване от свобода" е 33 годишният бездомник Милко А. Мъжът, който водил скитнически живот се оказал в края на август миналата година в с.Китка, община Аврен. След почерпка в селската кръчма нахлул през прозореца в дома на 82 годишна старица, като преди това разбрал, че жената живее сама. Започнал да я души и след опита на възрастната жена да се съпротивлява той започнал да я удря по главата и тялото. Поискал пари и тя му дала единствените 50 лв, които имала, като помолила да й остави стотинки за хляб. Грабителят взел парите, избягал от дома на старицата и се укрил. Бил обявен за общодържавно издирване и задържан под стража едва през октомври миналата година. Милко е многократно осъждан, излежал е две присъди, има още две висящи наказателни производства.

Днешните присъди на ВОС подлежат на въззивен контрол в 15 дневен срок пред Варненския апелативен съд.   









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: