Две нови атракции очакват летовниците на варненския плаж

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:28 / 08.05.2013
868
Две нови атракции ще посрещнат летовниците на варненския плаж. Договорите за съоръженията все още са пред подписване, така че концесионерът пази изненадите в тайна.
На един от плажовете ще има водна база, разкри в аванс Андрей Василев, търговски пълномощник на "Лазурен бряг 91". Той обеща да обяви новите придобивки до дни.

Междувременно концесионерът активно се подготвя за откриването на туристическия сезон. Булдозер заравнява пясъчната ивица, на която ще се поставят кошчета за сметосъбиране, ще се осигурят съблекални и душове, ще се разпънат плажни чадъри.

Планираме официалното откриване на сезона да бъде между 15 и 20 май, информира Андрей Василев. Той увери, че цените по варненското крайбрежие и тази година ще останат без промяна. В зависимост от плажа за чадър ще се плаща от 2 до 5 лв. Толкова ще струва на летовниците и наемът за шезлонг.

От началото на месеца 7 обходни двойки водни спасители бдят да няма инциденти на варненските плажове. Въпреки че туристическият сезон все още не е официално открит, преценихме, че със затоплянето на времето трябва да гарантираме безопасността на хората, които вече правят своите морски бани, коментира Андрей Василев, търговски пълномощник на концесионера "Лазурен бряг 91".

Той припомни, че по закон стопаните на плажните ивици са задължени да осигурят съответния максимален брой спасители само в периода от 1 юни до 30 септември. Независимо от това ние предпочетохме да предприемем необходимите мерки за сигурността на летовниците предсрочно. За тях на централния плаж вече бди и медицински екип. Друг лекарски екип пък обикаля край брега с реанимационен автомобил, допълни Андрей Василев.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).