Двоен удар на кризата срещу Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:52 / 23.01.2012
1617
Варна понесла двойно тежестта на кризата. Затова бизнесът в момента е в патова ситуация. Това заяви председателят на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите Димитър Лефтеров. Хората от бизнеса са затруднени с плащането на заплати и осигуровки на служителите. Натоварени са и с допълнително данъци и лихви, които на моменти не могат да покриват. Затова трябва да се помисли как да се помогне на бранша, а не да се слагат различни ограничения за неговото потъпкване. Все пак не бива и да се забравя, че Варна е морска дестинация, каза още експертът. Той бе категоричен, че политиката, която в момента се води, е ограничителна за бранша, включително с пропуски в нормативната уредба. За пример Лефтеров даде постоянните обвинения срещу търговците.

"Винаги ще има нарушители, но не може работодателите да се слагат под общ знаменател "виновен". По този начин единствено се внушават паника и ужас. Една паника е настанала срещу всичко, което се прави", каза експертът. Лефтеров добави още, че и работодателите не са застраховани от хитруващи служители и интересите на бизнеса не са защитени добре. Заради законови пропуски работодателите по-трудно освобождавали служители. Последните пък постоянно плашели, че ще си търсят правата, без значение дали са виновни, или не. За всяко провинение трябва да се пишат рапорти от собственика или управителя на фирмата за нарушенията на работника. Ако служителят стигне до ситуацията, че получи три рапорта, може да бъде веднага освободен. Това на практика означава, че трябва да се назначи специално писар на рапорти, ако фирмата е голяма. Донякъде работниците стават недосегаеми и това е неправилна политика срещу бизнеса. Трябва да се направи така, че и неговите права да бъдат защитени, а не само на работника, който е също важен във веригата.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).