Дворът на ОДК-Варна ще се превърне в пищна градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:23 / 20.05.2013
827
Утре, на ул. Петко Каравелов №3, дворът на Общински детски комплекс-Варна ще се превърне в пищна градина от цветя и зеленина. Това ще се случи благодарение на Асоциацията на производителите на декоративни растения в България, която организира студентски конкурс за дендрологичен проект.

Победител в конкурса за студенти на тема "Разработка на реален дендрологичен проект за двора на Общински детски комплекс гр. Варна" е Емилия Трифонова, студентка в пети курс, специалност "Ландшафтна архитектура" на Лесотехническия университет. Конкурсът се проведе в рамките на ГРИЙН ФЕСТ, 2013 в партньорство с Общински детски комплекс гр. Варна.

С проекта Емилия Трифонова си извоюва едномесечен платен стаж в една от фирмите членки на Асоциация на производителите на декоративни растения в България -АПДРБ (организатор на Грийн Фест 2013) и реално изпълнение на проекта. Реализацията започва на 21 май 2013 г.

Растенията от Дендрологичния списък, с който ще се изпълни проектът, се предоставят от фирмите членове на АПДРБ, участвали в събитието. Изпълнението ще се извърши от фирма "Ерика Ко" и Екопарк Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).