Двуметрова статуя вдигнаха в Техническия университет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:52 / 24.02.2011
861
Двуметрова пластика от месинг от вчера украсява фоайето на ректората на Техническия университет - Варна. Произведението е създадено по идеен проект и изработка на доц. Радко Радев. По решение на академичното ръководство първата малка пластика "Академична тога" с височина 20 см е претворена от скулптора в 10 пъти по-голяма скулптура. Тя олицетворява академизма и предстои да бъде позиционирана в открито пространство. Много от колегите и студентите на доц. Радев нарекоха произведението му "Абсолвентът". Това е част от културната програма на университета. Към пластиката ще бъдат поставени и други авторски произведения или реставрирани находки като стари котви, обновени от студентите, които водят към кабинетите и лабораториите по корабоводене.

Развива се научната дейност във висшето училище. Предстои откриването на нова, оборудвана с най-модерните технически средства лаборатория по плазмено заваряване.

За младите хора, които искат да се докоснат до академичната атмосфера в един от най-големите технически университети у нас, са определени предварителните изпити. На 9 април е тестът по математика. На 16 април са тестовете по български език и литература и по общотехническа подготовка. Документи за явяване на изпитите се приемат от 21 март до 7 април.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).