Джет удари дете на Златни пясъци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:39 / 25.08.2009
1549
При червен флаг и силна вълна на плаж "Макдоналдс" в курорта Златни пясъци на 25 август /вторник/ стана инцидент с 11-годишно момче С. Ц. от Сливен. Детето, което почива тук с родителите си, влязло до гърдите във водата в близост до зоната с джетовете. Съоръженията са оградени с мантор /плаващи малки шамандури/ и поради силното вълнение инструкторът започнал да ги вади на брега. Когато мъжът се качил на джета, без да го е форсирал, идва внезапно силна вълна, която тласка джета към брега и удря момчето. Първа помощ е оказал лекарят от медицинския екип на ДКЦ I "Света Клементина", който поставил обезболяващи медикаменти и венозни системи на детето. То е с контузни рани на гърдите и корема и травми в тази област, като лекарят извикал екип на "Бърза помощ". Пострадалото дете е откарано за по-пълни изследвания в шоковата зала на МБАЛ "Света Анна" за установяване на евентуални вътрешни увреждания, съобщи управителят на ДКЦ I "Света Клементина" д-р Иван Иванов.

Час по-късно в 12 часа в курорта "Свети Константин" при жълт флаг силна вълна отнесла 13-годишно момче от Русия под моста до хотел "Марина". Двама негови близки руски туристи се хвърлили в бурното море да го спасяват, но не успели и започнали да викат за помощ, при което ги извадили спасители. Медицинският екип ги прегледал и установил, че не са пострадали и на практика се отървали само със силна уплаха, съобщи още д-р Иван Иванов.

В 12,30 часа отново на първи пост на плаж "Макдоналдс" в курорта Златни пясъци отново при червен флаг в морето влиза 23-годишната М.Г. от Карлово. Вълната я завърта и удря по рамото, което е силно контузено. Освен това жената се оказала хроничноболна и припаднала. След бързата намеса на медицинския екип от ДКЦ I "Света Клементина" туристката идва в съзнание, поставени са й обезболяващи лекарства за отока на удареното рамо и с линейка на "Бърза помощ" е откарана за по-нататъшни изследвания в МБАЛ "Света Анна", каза д-р Иванов. Тези инциденти, които стават при бурно море и забранителен червен флаг карат д-р Иван Иванов отново да апелира за по-голяма отговорност на плажуващите. Може би наистина трябва да се помисли концесионерите на плажа да създадат или да наемат специални органи, които да глобяват влизащите при забранителен флаг в морето, тъй като това най-вероятно ще се окаже единствената ефективна мярка срещу безотговорните хора, които не се съобразяват с указанията на спасителите и медицинските екипи. Още повече че такава е практиката в Европа и САЩ, допълни д-р Иванов.


Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
28.08.2009 Морска администрация контролира джетовете по плажа
26.08.2009 Д-р Иван Иванов: Влизащите в морето при забранителен флаг трябва да бъдат глобявани
20.08.2009 Червен флаг превръща туристите в бикове
19.08.2009 Тялото на удавилия се поляк изплува в района на Южния плаж
19.08.2009 Плажовете са пълни, въпреки опасното море
19.08.2009 Продължават издирването на удавилия се поляк
Още новини от Новини от Варна:
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).