Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Джет удари дете на Златни пясъци
Автор: Екип Varna24.bg 14:39 / 25.08.2009Коментари (0)1549
© Impact Press Group
При червен флаг и силна вълна на плаж "Макдоналдс" в курорта Златни пясъци на 25 август /вторник/ стана инцидент с 11-годишно момче С. Ц. от Сливен. Детето, което почива тук с родителите си, влязло до гърдите във водата в близост до зоната с джетовете. Съоръженията са оградени с мантор /плаващи малки шамандури/ и поради силното вълнение инструкторът започнал да ги вади на брега. Когато мъжът се качил на джета, без да го е форсирал, идва внезапно силна вълна, която тласка джета към брега и удря момчето. Първа помощ е оказал лекарят от медицинския екип на ДКЦ I "Света Клементина", който поставил обезболяващи медикаменти и венозни системи на детето. То е с контузни рани на гърдите и корема и травми в тази област, като лекарят извикал екип на "Бърза помощ". Пострадалото дете е откарано за по-пълни изследвания в шоковата зала на МБАЛ "Света Анна" за установяване на евентуални вътрешни увреждания, съобщи управителят на ДКЦ I "Света Клементина" д-р Иван Иванов.

Час по-късно в 12 часа в курорта "Свети Константин" при жълт флаг силна вълна отнесла 13-годишно момче от Русия под моста до хотел "Марина". Двама негови близки руски туристи се хвърлили в бурното море да го спасяват, но не успели и започнали да викат за помощ, при което ги извадили спасители. Медицинският екип ги прегледал и установил, че не са пострадали и на практика се отървали само със силна уплаха, съобщи още д-р Иван Иванов.

В 12,30 часа отново на първи пост на плаж "Макдоналдс" в курорта Златни пясъци отново при червен флаг в морето влиза 23-годишната М.Г. от Карлово. Вълната я завърта и удря по рамото, което е силно контузено. Освен това жената се оказала хроничноболна и припаднала. След бързата намеса на медицинския екип от ДКЦ I "Света Клементина" туристката идва в съзнание, поставени са й обезболяващи лекарства за отока на удареното рамо и с линейка на "Бърза помощ" е откарана за по-нататъшни изследвания в МБАЛ "Света Анна", каза д-р Иванов. Тези инциденти, които стават при бурно море и забранителен червен флаг карат д-р Иван Иванов отново да апелира за по-голяма отговорност на плажуващите. Може би наистина трябва да се помисли концесионерите на плажа да създадат или да наемат специални органи, които да глобяват влизащите при забранителен флаг в морето, тъй като това най-вероятно ще се окаже единствената ефективна мярка срещу безотговорните хора, които не се съобразяват с указанията на спасителите и медицинските екипи. Още повече че такава е практиката в Европа и САЩ, допълни д-р Иванов.




Още по темата: общо новини по темата: 10
28.08.2009 »
26.08.2009 »
20.08.2009 »
19.08.2009 »
19.08.2009 »
19.08.2009 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: