Джиков: Най-важно е да има граждански контрол в управлението на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:00 / 28.03.2013
1544
В управлението на Варна най-важно е да има граждански контрол, защото прозрачност във вземането на решения и от администрацията, и от Общинския съвет, както и контрол на публичните разходите, са двете основни теми. Това каза Добромир Джиков, движение "Модерна България".

По отношение на участието на гражданите в механизма на вземане на решения, Добромир Джиков посочи, че то трябва да бъде само в смисъла на прозрачност на тези отношения.

"Ако гражданите могат да помогнат със свой капацитет, с тесни специалисти или с хора, които могат да бъдат полезни, дори и като съветници на общинските съветници, също е добре", посочи Джиков.

Той каза още, че на гражданите никога не им е било забранявано да присъстват на заседанията на Общинския съвет. "Ние провеждахме заседания на районния граждански съвет по времето на мандата ми в район "Владислав Варненчик" всеки месец. На тези заседания се обсъждаха както мерките, които трябва да се вземат, така се вземаха и решения къде да бъдат насочени средствата за рехабилитация и благоустрояване, както и всичко това, което касае гражданите, защото ние работим за тях", каза още Джиков.

Структурирането на гражданския съвет в район "Владислав Варненчик" е било основано на принципа на представителност - неправителствени организации, големите фирми в района, институциите на територията на района, училища, детски градини.

"Всеки един гражданин, дори да представлява само себе си, никога не е бил спиран да участва в работата на Общинския съвет", коментира Джиков.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).