Джиков събра експерти в листата си за общински съветници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:15 / 26.09.2011
2308
Експерти в различни области са намерили място в гражданската листа за общински съветници, с която независимият кандидат за кмет на Варна ще се яви на предстоящите местни избори. Сред тях няма такива, които са подбрани по партиен или финансов принцип, увери кметът на район "Владислав Варненчик". Листата съдържа имената на 49 души, една трета от които жени, останалите мъже. Най-много са кандидатите за общински съветници във възрастовата група от 30 до 40 години - 23-ма. Най-младият е на 27 години. 26 са магистри висшисти, 16 - бакалаври, а 7 са със средно образование. Професионалната реализация на кандидатите е в сферата на правото, архитектурата, икономиката, финансите, медицината, обществения ред и сигурност, културата и образованието, спорта.

Кандидатската листа ще води Добромир Джиков. Втора в нея е Галина Крайчева-Иванова. Поредните места са за Пламен Георгиев, Георги Георгиев, Веселин Балкански, Александър Ганчев, Тихомир Горанов и Виктор Бузев.

За да регистрира листата си в Общинската избирателна комисия, Джиков е получил подкрепата на Българска партия либерали. Нейният председател Михаил Шишков обясни, че партията е поставила едно единствено условия към кандидата за кмет - "да не се изложи".

Добромр Джиков посочи, че експертите в листата вече са изготвили платформите в сферата на здравеопазването, усвояването на европари, тезата за развитието на Варна, защитата на работещите и предложенията в социалната сфера. Той увери още, че ще работи за повишаване на избирателната активност сред варненци.

Експертната гражданска листа на Джиков е приета за член на Европейската асоциация на гражданските листи със седалище в Италия. Очаква се в следващите дни представители на ръководството на организацията да пристигнат в морската столица, за да връчат на кандидата за кметския стол във Варна документите за членство.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (390):
18.12.2011 Станишев ще анализира резултатите от изборите във Варненско
09.12.2011 Потвърдиха решението на ОИК за избор на Атанас Кузев за кмет на Девня
05.12.2011 Потвърдиха решенията на ОИК-Провадия за избор на общински съветници
29.11.2011 Съдът потвърди решението на ОИК - Девня за избора на общински съветници
25.11.2011 Отхвърлиха жалбата срещу избора на общински съветници във Варна
22.11.2011 Потвърдиха решения за избор на кметове в Дългопол и Игнатиево
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).