Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Джипита разкриха 10 невръстни бременни
Автор: Екип Varna24.bg 10:14 / 26.04.2010Коментари (0)939
© Varna24.bg
10 невръстни майки са влезли в полезрението на отдела за закрила на детето във Варна. Страхът от глоби подгонил семейните лекари да сведат до знанието на социалната служба непълнолетните бъдещи майки в семейните им практики. „Всички обаждания са от миналата седмица, веднага след като излъчиха репортаж за 12-годишното момиче, което роди. Тогава семейните лекари разбрали, че трябва да ни подават информация", каза началникът на отдел „Закрила на детето" във Варна Ани Конукова. Тогава стана ясно, че семейният лекар на детето-родилка е глобен с 1000 лв. Осем от сигналите са от един семеен лекар, с практика в Диагностично-консултативния център във "Владиславово". И другите два сигнала също са от семейни лекари в този район, уточниха от социалната структура.

„Поне половината от бременните момичета са малолетни и са на възраст под 16 години. Вече сме разпределили случаите. Всяко момиче ще бъде посетено от социален работник. Ще ги търсим къде живеят и дали могат да се грижат за детето, което очакват", каза още Конукова. Ако предстои изоставяне на бебето, ще се търсят варианти да бъде настанено при близки роднини на бъдещата майка.

Заради просия две деца на 5 и на 7 години са били настанени миналата седмица в дом „Другарче" във Варна. Спрямо тях е била възложена полицейска закрила, тъй като живеели в изоставена къща в центъра на Варна, без ток и вода, изоставени почти на произвола на съдбата. Момиченцата са деца на същата майка, която преди десетина дни бе съдена за продажба на най-малкото си - осмо дете в Гърция на неизвестен купувач. Родената през 1980 година Пенка вече имала 8 деца. За най-голямото от тях се грижела майка й в Каменар. Съдбата на всички останали се оказала незавидна. Най-малките - на 2 и 3 години още от самото си раждане били изоставени и оттогава растяли в дома във "Виница".

През миналото лято друго 4-годишно нейно отроче било открито да проси посред нощ на Златни пясъци. След като с полиция го забрали оттам, то било настанено в приемно семейство. „Още се води досъдебно производство за използване на детето за просия", допълни Ана Конукова. Социалните работници имат намерения да започнат дела за лишаване на безхаберната майка от родителски права. „Достатъчно дълго децата стоят в социални домове, а при родителите им нещата не се подобряват, а стават още по-лоши", допълни мотивите за това шефът на отдела за закрила на детето.

Източник: в. "Позвънете новини"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
Процедурата за избор на нов главен прокурор
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: