Е.ОН е готова да се справи с повишената консумация на електроенергия поради ограниченото снабдяване с газ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:18 / 06.01.2009
845
Във връзка с преустановяването на износа на газ за България, Е.ОН България анализира потенциалния ефект на преминаването към алтернативни източници на отопление за клиентите на територията на компанията.

За разлика от някои други региони, където централното парно отопление е основно средство за отопление на домакинствата, в Североизточна България неговият дял е ограничен само в рамките на най-големите областни центрове. От съществуващите топлофикационни дружества на територията, която се обслужва от Е.ОН България, само три се захранват с природен газ, което ограничава отрицателния ефект на сегашната ситуация.

Като електроразпределителна компания, Е.ОН България разпределя електроенергията, която закупува от НЕК и други производители, и към настоящия момент не изпитва трудности при снабдяването на клиенти в условията на увеличена консумация, ако в системата има достатъчно електроенергия. Все пак, енергийната система на страната е напълно интегрирана и не съществува възможност да се оцени въздействието върху който и да е регион извън развитието на ситуацията на национално ниво.

Предвид очакваното увеличение на потреблението на електроенергия за отопление в районите, където топлофикационните предприятия спират работа напълно или прекъсват за преминаване на алтернативни горива, специалистите на Е.ОН България Мрежи анализират капацитета на електроразпределителната мрежа и взимат всички възможни мерки за подготвяне на мрежата за евентуално повишено натоварване. Компанията е готова да поеме повишената консумация на електроенергия, но се обръща към всички потребители да бъдат разумни в използването на електроенергията и да не включват електроуреди, от които не се нуждаят. Това особено важи за домакинствата, които са заявили пред Е.ОН България по-ниска мощност, но са инсталирали електрически устройства, чиято мощност надвишава заявената.

Тъй като потенциалното свръхнатоварване на електроразпределителната мрежа би могло да причини аварии, Е.ОН България Мрежи е подготвена да изпрати допълнителни аварийни групи, с цел възстановяване на нормалното електрозахранване на клиентите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).